lunes, 24 de marzo de 2008

Edward Weston

Tuve la suerte de estar delante de la TV cuando emitían un interesantísimo documental sobre un fotógrafo cuyo trabajo transcurrió básicamente durante la primera mitad del siglo XX, así fué como descubrí a Edward Weston. Como prácticamente correspondia a su época, siempre utilizó el blanco y negro en sus fotografías. Él consigue sustraer de esas luces y sombras tal belleza que el objeto en sí pierde todo interés y aflora únicamente el lado estético de la imagen. Sus desnudos, muchos de ellos a Charis Wilson la que fué su musa y cronista durante unos cuantos años de su vida, también denotan esta visión estética de la imagen. Nunca, ni en sus fotografías de situaciones cotidianas, le detecto nada más que ese valor estético, nunca una voluntad de crítica o crónica. Prácticamente en lo último que se enfrascó fué en los estudios naturales (como él los denominó), en estas fotografías toma objetos de la naturaleza (verduras, setas, caracoles) de los que extrajo una belleza en las formas tan extraordinaria como no podríamos imaginar, un pimiento deja de ser un pimiento para ser una forma bella y sugerente. Extraordinario.

7 comentarios:

Sergi dijo...

Va ser un d'aquells reportatges que t'apropen tant a l'obra i vida d'un artista que ja no te'n pots desempellegar d'ell. Fascinant.

Tomás dijo...

Com a bon flaneur d'aquí he arribat allà i d'allà ara he arribat aquí.

Weston.Un fotògraf pictòric i de textures, de les formes, sense més pretensions com tot allò que esdevé autèntic.

El Canal Historia (crec) fa uns anys va emetre força documentals sobre fotografia que tinc recopilats: stieglitz, arnold, mapplethorpe, jacques olivar, newton, ray, salgado, capa i molts més.

Et va agradar "La hierba roja"? Dintre poc i torno amb "La espuma de los dias". El seu jazz és curiós. M'agrada aquell tema seu "Je suis snob".

Salutacions
Tomàs

mercè dijo...

Com me n'alegro de trobar-me amb un altre flaneur...Dels fotògrafs que em nombres hi ha dos o tres que no conec...Stieglitz, per exemple...he donat una volteta per internet i he trobat fotos d'ell, destaco la seva enorme veracitat...seguiré investigant.
Sobre Boris, només he llegit "La espuma de los días"...queda molt per llegir encare...i el seu jazz és irreverent, com la seva literatura

passejarem junts...:)))

Tomás dijo...

-¿Habré de esperar mucho? – preguntó el ratón.
- El tiempo que tarde alguien en pisarme la cola – dijo el gato-; me hace falta un reflejo rápido. Pero yo la dejaré extendida, no tengas miedo.

No cal llegir-ne més.
Tomàs

sylvia dijo...

Bon any a la paseante ociosa... Desitjo que tingui molts moments ociososal 2009 per reprendre aquest bloc... Petons! :)

mercè dijo...

Ostres!! no sé ni quants messos fa que no passo per aquí i de sobte avui hi dono una volteta i em trobo el teu comentari i felicitació...moltes gràcies, Sylvia...molt bon any també per a tú.

hollín dijo...

Molt bon any nou 2009 per a la meua passejant preferida! Estoy con Sylvia, a vore si aquest any pots dedicar més temps a aquestes coses tan interessants que t'agraen i compartir-les amb nosaltres.
Petons tirurí!